Rochia de mireasă prințesă vs. sirenă

Alegerea rochiei de mireasă nu a fost niciodată un lucru ușor, nici pentru femeile hotărâte. Deși ele știu ce își doresc și nu se lasă influențate de costuri sau tendințe. De îndată ce se probează mai multe modele, din arii stilistice diferite, procesul de selecție se complică și poate deveni epuizant.

În magazine, în momentul actual, se găsesc extrem de multe stiluri de rochii de mireasă. Dintre toate, lupta este între modelul de rochii de mireasă tip prințesă și cel de tip sirenă. Ambele sunt expresii fine ale eleganței și puterii feminine. Pentru a se bucura însă de apariții memorabile, viitoarele mirese trebuie să acorde o atenție deosebită croiului și calității materialelor. Alegerile trebuie să fie făcute, de asemenea, în funcție de tipurile de siluete, caracter și dorință!

Sirenă sau prințesă
Sirenă sau prințesă

Eleganța rochiilor de mireasă tip sirenă!

Deși au apărut pe piață de ceva ani, acestea nu erau în topul preferințelor mireselor, din diverse motive. Fie nu erau pe gustul lor. Fie lumea nu era suficient de modernizată și emancipată în ceea ce privește „moda” miresei. Fie nu erau suficient de îndrăznețe încât să poarte un asemenea model, menit să scoată în evidență formele corpului.

Rochie de mireasă tip sirenă
Rochie de mireasă tip sirenă

Cărei mirese i se potrivește o asemenea rochie?

Nu există un standard anume de mireasă, îți place și mai ales te caracterizează, atunci ție ți se potrivește. Modelele prezente acum pe piață sunt confecționate din diverse materiale și texturi de la satin, crep satin și până la dantelă brodată sau tulle.

Ce avantaje are un asemenea model?

Avantajul unei asemenea rochii este că te scapă de marea infoială pe care ți-o dau zecile de rânduri de fuste și incomoditatea la mers. Însă nu te bucura prea repede, deoarece aceste rochițe au o croială aparte și destul de pretențioasă. Datorită faptului că foarte multe dintre ele sunt strânse în zona genunchilor și în cloș spre bază, îți pot crea probleme în mișcare. Cu siguranță, te va face să faci pași mici ca cei ai gheișelor.

Dans
Dans la propria nuntă

Dar designerii se pare că au scos pe piață modele noi. Acestea au linia cloșului mai ridicată, cam la o palmă peste genunchi și sunt prevăzute cu un fel de pliu la spate tocmai pentru a permite deplasarea ușoară. Și aici nu vorbim doar de mers. O mireasă trebuie să mai și danseze în ziua nunții. Partea de sus indiferent că are sau nu are bretele, cupe sau decolteu este realizată pe profil de corset îmbrăcat în diverse materiale. S-a ajuns la această croială deoarece corsetul este singura piesă care, datorită întăriturii ei, conferă trunchiului un aspect desăvârșit. Acesta subțiază talia și ridică bustul, lucruri extrem de importante pentru o mireasă. Trecerea dintre partea de sus și cea de jos se face într-un mod armonios, rochia luând linia corpului fără niciun fel de problemă.

Trenă

Majoritatea acestor rochii au și trenă. Acest lucru nu constituie o problemă pentru că majoritatea trenelor au sistem de prindere. Vă întrebați dacă la aceste rochii vin bine voalurile?

2 idei voal
2 idei voal

Aflați că da, iar cele care fac senzație și se potrivesc cel mai bine sunt voalurile lungi, tip mantilla (voal spaniol) sau cele simple, după gust.
Acest model conferă o eleganță aparte miresei, însă, dacă nu îți place, nu este obligatoriu să ai o rochiță tip sirenă.

Rochia de mireasă prințesă – dorință din copilărie

Inspirate din cele mai frumoase povești de dragoste din toate timpurile, rochiile de mireasă tip prințesă sunt modelele care vor scoate cel mai bine în evidență formele feminine, atrăgând atenția tuturor celor ce vor participa la marele eveniment.
Bogăția ornamentelor ce se pot regăsi pe corset și volumul impresionant al fustei (cu sau fără trenă) vor oferi viitoarei mirese un sentiment suprem de eleganță și încredere în propria frumusețe. Rochiile de mireasă tip prințesă sunt cele mai impresionante și deosebite tipuri de rochii, fiind demne de apariții regale. De asemenea, sunt apreciate și pentru faptul că nu îngreunează cu nimic mișcarea, în pofida dimensiunilor uneori incredibile.

Visele devin realitate
Visele devin realitate

Popularitatea rochiei de mireasă tip prințesă

Popularitatea acestor modele de rochii de mireasă este câștigată de îmbinarea armonioasă a elementelor decorative (perle de mici dimensiuni, broderii prețioase, dantelă fină de efect etc.) cu volumele spectaculoase (ale fustei, trenei sau chiar ale voalului), tiparul decolteului (adânc, în formă de v, în formă de inimă etc.) și cu modelul mânecilor sau al bretelelor (lungi, scurte sau trei sferturi).

Rochie prințesă cu mâneci
Rochie prințesă cu mâneci

Contează personalitatea ta

Astfel, viitoarele mirese au la dispoziție o gamă mult mai variată de rochii de mireasă tip prințesă de unde pot alege modelul potrivit personalității lor.

1. Existența nenumăratelor modele atât în showroom, cât și pe site, din diferite arii stilistice.
Fiindcă alegerea rochiei este una dintre cele mai dificile decizii, femeile trebuie să aibă șansa de a proba mai multe modele. Scopul final: rochia să fie demnă nu de o prințesă, ci de o adevărată regină.

2. Rochiile sunt create astfel încât să asigure apariții de neuitat, fără a fi necesar să se renunțe la confort.
Deși sunt îmbogățite cu elemente decorative cu adevărat prețioase, aceste modele de rochii nu îngreunează mișcarea viitoarei mirese, fiind de altfel comode și lejere. Tocmai pentru a oferi această libertate de mișcare, rochiile sunt create din cele mai bune materiale, fine și ușoare.

Apariția într-o rochie tip prințesă va atrage, mai mult ca sigur, privirile admirative ale tuturor. În plus, o astfel de rochie va pune pe chipul miresei cel mai frumos zâmbet și va transforma ziua nunții într-o poveste demnă de un roman.

Tendințe rochii de mireasă 2020, rochii de mireasă cu pelerină de prințesă

Anul acesta, unii designeri propun mireselor renunțarea la voal sau trenă în schimbul unei pelerine chic pentru că în fiecare mireasă se găsește o mică prințesă, puțin din Albă ca Zăpada. Acest tip de rochie se adresează în general mireselor ce au nunta în perioada anotimpurilor mai reci: toamna târzie sau iarna și pot fi în diverse mărimi: lungi, medii sau mini.

Voal stil capă
Voal stil capă

Trena

Au apărut și rochiile de mireasa 2 în 1, cu trenă detașabilă. Aceste rochii de mireasă împlinesc visul celor care doresc să poarte 2 rochii de mireasă: una stil prințesă și alta stil sirenă. Deseori miresele se confruntă cu problema trenei rochiei de mireasă. Majoritatea mireselor se plâng că este grea și le este greu să se miște în ea. Cu toate acestea, își doresc trenă pentru poze sau pentru intrarea în biserică. Designerii au inventat așadar, trena detașabilă care îndeplinește toate dorințele mireselor.
Aceasta se poate purta atât la rochii de mireasă stil prințesă cât și la rochii de mireasă sirenă sau fluide. Este un element comod care îmbogățește ținuta și care se poate da jos în orice moment. Astfel, mireasa poate rămâne într-o ținută mult mai comodă.

Rochie de mireasă cu trenă detașabilă
Rochie de mireasă cu trenă detașabilă

Lasă un comentariu