Nu cheltui o avere pe rochia de mireasă

Iată câteva sfaturi care să te ajute să găsești o rochie de mireasă care să nu coste o avere:

Câteva rochii de mireasă ieftine, dar superbe și câteva variante potrivite pentru a alege isteț!

Cât să coste rochia de mireasă
Cât să coste rochia de mireasă

Stabilește bugetul alocat rochiei

Stabilirea bugetului este una dintre cele mai dificile părți. Înainte de a stabili bugetul, studiază bine piața pentru a afla care sunt prețurile rochiilor de mireasă.
Este important să stabilești prețul maxim pe care vrei să îl plătești. Așa vei ști dacă îți permiți un model de la un atelier, dacă îți faci rochia pe comandă, cumperi un model în serie etc.

De asemenea, trebuie să fii atentă pentru că la costul rochiei se pot adăuga cheltuieli suplimentare. O rochie de mireasă costă în medie 1000 de euro, la care se adaugă ulterior pantofii, voalul si bijuteriile pentru o ținută completă.
La aproape fiecare rochie e nevoie de unele modificări, fie că este vorba de un tiv sau altceva mai important. Unele firme includ aceste servicii în costul total al rochiei, dar la altele, modificările se plătesc separat.

Gândește te ce buget ai
Gândește te ce buget ai

Alege rochii simple

Rochia va fi cu atât mai scumpă dacă are broderii manuale, pietre semiprețioase sau alte cristale. E indicat să te orientezi către rochii simple, fără aplicații pentru că aceste accesorii duc automat la creșterea prețului.
Noile tendințe ale acestui an anunță că rochiile de mireasă simple au devenit mult mai populare și le înlocuiesc cu succes pe cele masive și încărcate. Acestea inspiră naturalețe, eleganță și puritate, toate elementele pe care orice mireasă și le dorește de la rochia sa pentru ziua nunții.
Rochiile din dantelă și mătase naturală sunt printre cele mai scumpe, așa că optează pentru rochiile din satin sau tulle, care sunt mai ieftine.

Rochie din satin
Rochie din satin

 

Începe cu rochiile care se încadrează în buget

Ideal ar fi să începi cu magazine care oferă rochii care se încadrează în bugetul tău, deoarece apoi vei rămâne cu gândul la ceva ce nu îți poți permite, iar acest lucru te va dezamăgi și îți va aduce frustrare.
Totuși, nu trebuie să rămâi blocată la un singur model. Îi poți arăta consultantului din showroom o poză a rochiei pe care ți-o dorești, însă dacă primești alt sfat, nu ezita să faci o probă. Este imposibil să știi cum va arăta o rochie pe corpul tău doar dacă o vezi pe umeraș.
Înainte de a merge la probă, poți citi acest articol pentru a vedea ce tip de rochie ți se potrivește în funcție de forma corpului.

Fă ți curaj și probează
Fă-ți curaj și probează

Începe din timp

Dacă te afli sub presiunea timpului, vei fi tentată să plătești mai mult pentru un anumit model. Cu cât începi mai devreme căutarea pentru rochia de mireasă, cu atât ai șanse mai mari să găsești cel mai bun raport calitate/preț.

Mergi la târguri de nunți

De obicei, brandurile practică reduceri de 10-30% pe perioada târgurilor de nunți de la începutul anului. Însă reducerile cele mai mari (de 60-70%) se aplică la sfârșit de sezon, pentru rochiile rămase pe stoc, deoarece se lansează colecțiile pentru anul următor.
Deși aceste târguri nu sunt in toate orașele, fă un efort și mergi. Este un loc în care vei găsi multe lucruri utile pentru nunta ta de vis intr-un singur loc.
Încearcă să nu te lași influențată de reducerile prezentate ca valabile doar o zi. În multe cazuri sunt reduse rochii probate de zeci de mirese, ce pot avea defecte.
Înainte să cumperi o rochie la reducere, analizeaz-o cu atenție. Cumpăr-o doar dacă ești de părere că eventualele defecte sunt minore și pot fi reparate ușor. Dacă acest lucru nu se poate face, reorientează-te către alte rochii de mireasa ieftine.

Există târguri de nunți în mai multe orașe
Există târguri de nunți în mai multe orașe

Alege o rochie de ocazie

Dacă bugetul nu îți permite să alegi o rochie de mireasă, poți apela la o rochie de ocazie. O rochie de seară albă sau crem poate fi purtată cu ușurință ca rochie de mireasă. Prețul acestor rochii este mult mai mic decât al rochiilor de mireasă propriu-zise.

Rochie albă de ocazie
Rochie albă de ocazie

Cumpără o rochie second-hand

Dacă nu dorești să aloci prea mulți bani rochiei de mireasă, poți alege una second-hand și economisești în medie 50% din valoarea ei. Dacă ai prietene sau rude care s-au căsătorit recent, poți cumpăra sau împrumuta rochia de la ele și o poți adapta pe stilul tău.
Dacă nu, intră pe site-urile specializate în astfel de vânzări și vei găsi o mulțime de opțiuni atractive de rochii de mireasă ieftine.

Există magazine cu rochii second hand
Există magazine cu rochii second hand

Închiriază rochia

În ultimii ani au apărut magazine care oferă rochii de ocazie spre închiriere pentru sume ce reprezintă 30-40% din valoarea inițială. Dezavantajul este că nu se pot face modificări ale rochiei, așa că e mai greu să îți găsești o mărime care să ți se potrivească la fix.
De asemenea, trebuie să ai grijă să nu o degradezi în vreun fel și să o returnezi în stare perfectă. Acest lucru va însemna că îți cam poți lua adio de la momentul trash the dress. Acea sesiune foto în care rochia de mireasă este distrusă într-un mod artistic. Fotografiile sunt realizate în locuri inedite, neconvenționale cum ar fi la malul mării, în clădiri dezafectate, la munte etc.)

Trash the dress
Trash the dress

Cumpără rochia de mireasă online

Pentru unele mirese, nimic nu se compară cu plăcerea de a proba diverse modele de rochii până o găsesc pe cea potrivită, însă dacă nu ai un buget prea mare îți poti alege rochia de mireasă online.
De cele mai multe ori, o astfel de rochie este mai ieftină decât cea din magazine și, dacă nu ți se potrivește, poți oricând să o returnezi și poți alege alta. Te poți folosi de trucul actual, pune-o în coșul de cumpărături și las-o acolo câteva zile – e posibil să primești o ofertă personalizată.
Ținând cont de aceste sfaturi, cu siguranță vei putea alege cât mai bine dintre atâtea rochii de mireasă ieftine și vei și economisi bani pentru luna de miere-posibil un loc exotic sau pentru alte cheltuieli necesare nunții.

Lasă un comentariu