Cum alegi rochia de mireasă?

Cum alegi rochia de mireasă, întrebarea pe care orice viitoare mireasa o are în cap de când este ceruta în căsătorie. Iată un ghid pentru a avea răspunsul corect!

Să începem prin a vă da cel mai important sfat: nu începeți să mergeți prin magazine să probați rochiile până când nu veți confirma câteva detalii tehnice: în ce moment al anului va avea loc nunta? Unde va fi recepția? Aceste detalii vă vor ajuta să nu vă îndrăgostiți de o rochie de mireasă care nu se va potrivi nunții voastre!

”Cred că este foarte important să fii cât mai deschisă cu putință atunci când te duci la primul magazin de rochii de mireasă, întrucât niciodată nu știi care rochie ți se va potrivi perfect. Cred că este mai bine să începeți cu o mare varietate de siluete. Și ascultați sfatul persoanei profesioniste care este acolo pentru a te ajuta; sigur știe ce face, asta-i meseria ei, și de foarte multe ori veți rămâne plăcut surprinsă de rezultatele obținute!” Beatrice Păun, o mireasă fericită.

Rochie de mireasa 2019 Lora by Milla Nova imaginea 1
Rochie de mireasa 2019 Lora by Milla Nova imaginea 1

 

      Creativitatea-i cheia. Începe de la ceea ce-ți dorești

         Începe prin a căuta prin reviste de specialitate, prin anumite cataloage online, chiar pe Pinterest sau Instagram. Având o varietate de modele la dispoziție, vei avea de unde să alegi rochia ta preferată!

”Sfatul meu numărul unu este: asigură-te că vei fi foarte naturală în ziua nunții tale! Nu pierde din vedere cine ești sau ce tip de mireasa vrei sa fii. Este atât de ușor să copiați alte mirese prin Pinterest, Facebook etc., dar, rețineți: peste 5 sau 10 ani, când vei căuta fotografiile de la nunta ta în zece ani, vei dori să te vezi pe tine, așa cum erai, așa cum ești acum – naturală – și vei iubi rochia ta de mireasă!” Laura Ghinescu

         Bugetul tău pentru rochia de mireasă


Înainte de a începe să mergi la cumpărături, este important să îți stabilești un buget fix. Ai 5000 de lei pe care să-i cheltui? Sau 15000? În acest fel, nu te vei îndrăgosti de o rochie pe care pur și simplu nu ți-o vei permite. Este important să găsești o rochie de mireasă perfectă pentru tine, pe care s-o adori, dar este, de asemenea, foarte important să nu depășești bugetul stabilit! Mai sunt o mulțime de cumpărături de făcut pentru ziua cea mare!

         Fii deschisă atunci când vine vorba de probat rochia de mireasă

         Fii flexibilă atunci când trebuie să probezi rochia pentru cea mai importantă zi din viața ta! Așa vei avea o varietate mai mare de modele, stiluri, din care să alegi. Totodată, niciodată nu știi cum îți vine o rochie, dacă e potrivită pentru tine sau nu, dacă nu o probezi.

         De asemenea, ia în calcul și aspectele practice

         Nunta ta va fi o zi activă! Deci, dacă crezi că ai găsit rochia perfectă, fă câteva teste. Stai jos, ridică-te, încearcă să ridici brațele (ca și cum ai dansa sau ai îmbrățișa pe cineva) și asigură-te că te simți bine. Rochia este prea grea? Prea voluminoasă? Acestea sunt aspecte importante de care trebuie să ții cont.

Fii tu însuți! Acesta este cel mai important lucru. În timpul nunții tale, tot ce contează este cum te simți. Dacă te simți naturală, fericită și frumoasă, toți ceilalți te vor vedea așa!

Rochie de mireasa 2019 Evet by Milla Nova imaginea 1
Rochie de mireasa Evet by Milla Nova

 

         După ce ți-ai ales rochia

         După ce ai decis ce rochie ți se potrivește, rochia va trebui creată în funcție de dimensiunile tale. Majoritatea magazinelor necesită un depozit înainte de a face modificări rochiei (uneori până la 50%), diferența fiind plătită atunci când rochia va fi gata. Nu dispera după prima probă, dacă atunci când revii în magazin să probezi rochia făcută după măsurile tale, rochia nu îți vine așa cum îți imaginezi. Încă există mult timp pentru a fi ajustată și modificată. Acesta este momentul pentru a identifica orice probleme pe care le-ai trecut cu vederea atunci când ai ales rochia, sigur din cauza emoțiilor. Lăsați specialiștii să-și facă treaba!

”Chiar îmi doresc ca mai multe cliente să ne ofere timp pentru a crea rochia de mireasă perfectă. Trăim într-o lume a shopping-ului online, unde toți credem că putem face doar un simplu clic pe butonul „cumpără” și produsul va fi livrat a doua zi! Dar rochiile, fie ele personalizate sau nu, au nevoie de multă atenție și timp pentru a fi create. Considerăm că achiziționarea unei rochii de mireasă cu cel puțin patru sau cinci luni în avans este ideală – pentru a permite fitingurilor și modificărilor să fie făcute cu atenție, fără prea mult stres din cauza timpului prea scurt.” Angela Safta, proprietar magazin rochii de mireasă.

Rochie de mireasa 2019 Meggi by Milla Nova imaginea 1 1
Rochie de mireasa Meggi by Milla Nova

         Ziua nunții

         Ține minte că orice rochie de mireasă trebuie să „respire” înainte de a fi purtată. Asigură-te că o păstrezi agățată de un suport, la o înălțime optimă, pentru a-i permite să stea dreaptă. Aveți grijă să o păstrați într-un loc curat, ferită de orice pericol de a fi pătată. Nu-ți dorești ca rochia ta să fie pătată sau șifonată înainte de a o purta! Nu-ți mai rămâne decât să aștepți ziua cea mare și să te bucuri pe deplin de momentul în care vei îmbrăca superba rochie de mireasă aleasă de tine!

 

Lasă un comentariu