Cu ce ne îmbrăcăm la nuntă și ce cadou oferim mirilor

Ce haine purtăm atunci când mergem la o nuntă

         Să evidențiem un aspect foarte important: dacă este o nuntă tematică, veți fi informat cu privire la codul de îmbrăcăminte cu mult timp în avans, deci aveți timp să vă pregătiți pentru asta. Nunțile tematice nu sunt totuși foarte populare în România, așa că sunt șanse slabe să participați la o astfel de nuntă.

De asemenea, dacă sunteți mai mult decât un invitat la o nuntă (nașă sau naș, domnișoară sau cavaler de onoare ). Veți discuta aspectul vestimentației împreună cu mirele și mireasa. De obicei, articolele vestimentare sunt în strânsă legătură cu tematica nunții, dacă este cazul. Ca exemplu, dacă vei fi domnișoară de onoare, rochia pe care o vei purta va avea culoarea stabilită împreună cu cei doi miri. De cele mai multe ori, această culoare va fi în strânsă legătură cu rochia de mireasă.

Nunti în stil American

Cele mai multe nunți urmează modelul unei nunți de stil american, cu mai multe domnișoare de onoare și mai mulți cavaleri de onoare.(cu ceva timp în urmă exista doar o domnișoară și un cavaler de onoare). În acest caz, de obicei, domnișoarele de onoare vor purta o rochie de aceiași culoare și același model.

Dacă sunteți doar invitat, lucrurile sunt puțin mai ușoare, deoarece veți avea mai multă libertate în ceea ce privește vestimentația. Pentru bărbați, lucrurile sunt foarte simple, deoarece se obișnuiește purtarea unui costum normal, cu cravată sau fără.

Când vine vorba de doamne, există mai multe opțiuni. De obicei, doamnele vor purta o rochie elegantă de seară, o rochie pentru ocazii speciale. Totodată, trebuie să țineți cont de faptul că mireasa este cea care trebuie să fie mereu în centrul atenției, deci încercați să nu fiți mai presus, nu e etic. De asemenea, încercați să nu alegeți o rochie albă, deoarece aceasta este, de obicei, culoarea rochiei de mireasă.

Rochii de nunta pentru femei și copii:

Rochie nunta domnisoara de onoare
Rochie nunta domnisoara de onoare
rochie nunta pentru doamne mai plinute
rochie nunta pentru doamne mai plinute

Rochie nunta Sexy
Rochie nunta Sexy
rochie nunta simpla
rochie nunta simpla
Rochie nunta speciala
Rochie nunta speciala
Rochii nunta lux eleganta
Rochii nunta lux eleganta
Rochii nunta sic
Rochii nunta sic

Costume de nunta pentru Bărbați:

Costum lejer fara cravata
Costum lejer fara cravata
costum nunta cu vesta
costum nunta cu vesta
costum nunta din doua culori
costum nunta din doua culori
Costumatie nunta casual
Costumatie nunta casual
costume nunta elegante
costume nunta elegante

 

Ce cadou oferim celor doi îndrăgostiți, proaspăt căsătoriți?

         Știm că-i trist și dezamăgitor, dar indiferent de nunta la care vei merge, cadoul va fi reprezentat de un plic cu bani. În cazuri extrem de rare, sunt acceptate și cadouri fizice, cum ar fi articolele de uz caznic. Însă, dacă simțiți nevoia să aduceți un cadou simbolic mirilor. O puteți face, chiar veți fi apreciați, dar acest gest va trebui să fie unul extra față de cadoul standard, plicul de bani. De obicei, acest plic se oferă mirilor la finalul petrecerii, sau atunci când părăsiți petrecerea.

Nici măcar nu trebuie să aduci acest plic cu tine: în majoritatea cazurilor, acestea sunt prezente pe locul tău rezervat la petrecere – în trecut, plicurile erau împărțite de către o singură persoană. Dar în zilele noastre lucrurile nu sunt la fel. Atunci când te vei așeza pe locul tău de la masă, acest plic îți va sări în ochi, va fi în fața ta. De multe ori numele tău este deja scris pe el. Totodată, să nu vă faceți griji legate de modul în care îl veți înmâna mirilor. Există o cutie specială pentru așa ceva, mare și albă, aflată la prezidiu.

Cum sa procedați mai bine?

Cum procedați?  Puneți banii în plic, scrieți-vă numele (sau numele familiei) pe el și, de ce nu, un mesaj frumos pentru miri. Apoi, fie îl puteți înmâna personal mirelui sau miresei. Fie îl veți pune direct în acea cutie specială, albă, de lângă prezidiu. Întregul proces are loc de obicei după ce se servește tortul. (tortul nunții este semnul ”oficial” că petrecerea s-a încheiat, cu toate că de cele mai multe ori, cea mai mare distracție abia acum începe).

         În cazul în care  veți fi prezenți și la Starea Civilă, și veți avea intenția de a oferi mirilor un cadou reprezentativ. Pe lângă plicul de bani, vă recomandăm să oferiți acest cadou la Starea Civilă, împreună cu un buchet de flori.

Câți bani trebuie să oferi?

         Aceasta este principala întrebare și, din păcate, răspunsul nu este foarte clar. Practic, ”cadoul financiar” pe care îl oferiți reprezintă plata meniului servit la această nuntă. Plus o mică parte pentru cei doi îndrăgostiți, care variază în funcție de bugetul fiecăruia.

De asemenea, suma oferită variază de la oraș la oraș (satele și orașele mai mici fiind mai puțin costisitoare), și chiar de la restaurant la restaurant: un meniu de nuntă poate varia de la 35 de euro pe persoană până la peste 100 de euro pe persoană. De obicei, pentru o nuntă regulată, costurile meniului vor fi între 60 și 70 de euro pentru fiecare persoană.

Dacă privim în ansamblu majoritatea nunților regulate, o sumă de 100 de euro de persoană poate fi suma potrivită. Totodată, trebuie să înțelegeți că nu există o limită minimă sau maximă pentru asta. Puteți oferi oricât de mult doriți sau vă permiteți.

Cereți și sfaturi de la cei mai apropiați mirilor!

Dacă cunoașteți alte persoane prezente la nuntă, nu ezitați să vă sfătuiți în legătură cu acest cadou, să întrebați exact ce sumă oferă. Această întrebare care ar putea părea ca un lucru pe care nu ar trebui să-l întrebați este de fapt foarte comun la nunți, așa că nu ezitați. Doar asigurați-vă că nu întrebați pe rudele apropiate ale mirilor sau ale nașilor, deoarece ei ar trebui să ofere mai mult decât invitații obișnuiți.

În cele din urmă, dacă participați la o nuntă de la sat, s-ar putea să existe un întreg ritual dedicat colectării banilor: întreaga petrecere se oprește și o persoană cu un microfon merge pur și simplu de la o persoană la alta. Colectând banii și anunțând suma oferită, ca toată lumea să afle cât se oferă. Din fericire, acest lucru se întâmplă din ce în ce mai rar. Nu am văzut sau auzit niciodată ca la o nuntă dintr-un oraș sau chiar dintr-un oraș mai mic, să se întâmple așa ceva.

Cam asta ar fi tot legat de vestimentația necesară și de cadoul oferit celor doi îndrăgostiți. Nu uitați că, indiferent de locul în care se desfășoară petrecerea nunții, indiferent de restaurantul ales, trebuie să mergeți acolo să vă distrați. Să le arătați mirilor că sunteți fericiți pentru faptul că v-au invitat. Sper că v-am fost de ajutor!

Lasă un comentariu