Ce rochii de mireasa să alegeți!

Rochii de mireasa din vise devin realitate și sunt mereu la modă. Acestea sunt rochii de mireasa care vă emoționează până la lacrimi în momentul în care vă vedeți îmbrăcată cu ea în oglindă. Sfatul nostru ar fi să alegeți rochia în funcție de emoția pe care o simțiți atunci când o îmbrăcați.
În cazul în care emoția nu apare, atunci ar trebui să alegeți o rochie potrivită trupului vostru, care să vă scoată în evidență atuurile și să vă umbrească defectele. Știm cu toții cât de complicată este alegerea rochiei de mireasă.

Rochii de mireasă tip prințesă
Rochii de mireasă tip prințesă

Rochii de mireasa si istoria lor

Rochii de mireasă au existat dintotdeauna, teoretic. Prima rochie a fost purtată în urmă cu aproximativ 2000 de ani, în Egiptul Antic. Acesta avea un design destul de apropiat față de cel al rochiilor de mireasă actuale. Era confecționată din suprapuneri de drapaje albe, simple.
Tot în Evul Mediu, tiara pe care o aleg majoritatea mireselor moderne există sub forma unei coroane de dimensiuni mari, care avea aspectul unui turn.
În perioada Evului Mediu, tinerele care se căsătoreau purtau în timpul ceremoniei rochii roșii. Ele erau realizate, în cele mai multe dintre cazuri, din catifea sau pânză. Atunci încep să apară primele modele ceva mai elaborate de rochii pentru nuntă.
Rochia albă a devenit un trend începând cu anul 1840, după căsătoria Reginei Victoria. Aceasta a purtat o rochie albă din satin alb și dantelă.

Rochie de mireasă de prin istorie
Rochie de mireasă de prin istorie

Rochii de mireasa tip prințesă

Rochii de mireasa înseamnă, de fapt, un vis al copilăriei. Încă de mici fetele visează să fie mirese, să aleagă una dintre acele rochii de mireasă superbe. Dintre toate rochiile de mireasă, cea mai căutată este cea tip prințesă, cu o poală imensă, de un alb imaculat și cu umerii goi. Exact, ați ghicit, în genul rochiei Cenușăresei cu povestea căreia am crescut cu toții.

Odată cu trecerea timpului preferințele pentru rochia de mireasă se schimbă. În funcție de forma corpului și de trend miresele aleg alte modele de rochii de mireasă.

Aceste rochii de mireasă tip prinţesă sunt recomandate femeilor înalte, cu șolduri subțiri, nefiind indicată pentru cele scunde, pentru că rochia le ascunde și le poate face să pară fără forme și nici pentru persoanele mai plinuțe. Nu vor face altceva decât să le scoată în evidență eventualele kilogramele în plus.

Partea de sus este mulată, de multe ori de tip corset, iar fusta este largă și voluminoasă.

O pereche de pantofi cu tocuri înalte poate salva situaţia, însă trebuie să ţii cont de faptul că va fi foarte greu să îi porţi o zi şi o noapte.

În acelaşi timp rochia de tip prinţesă poate fi destul de inconfortabilă in cazul in care ti-ai propus să dansezi toată seara.

Rochiile de mireasă tip prințesă au avantajul că sunt din categoria rochiilor de mireasă simple. Acest aspect înseamnă că va mulțumi și fetele mai timide cărora nu le place să iasă în evidență în viața de zi cu zi.

 

Rochie de mireasă princess cu umeri lăsați
Rochie de mireasă tip prințesă cu umeri lăsați
Rochie de mireasă prințesă cu corset
Rochie de mireasă prințesă cu corset
rBVaV12q1gGAc63DAAFkZD HpkM651
Rochie de mireasă prințesă cu broderie

Rochia de mireasă tip A

Ca formă, este asemănătoare celei de tip A, cu excepția faptului că fusta este mult mai amplă. Pentru miresele proeminente recomandăm rochiile de mireasă tip A, care va scoate talia și bustul în evidență.

Rochie de mireasă A-line
Rochie de mireasă A-line

Rochii de mireasă tip sirenă – eleganță și feminitate

Rochii de mireasă tip sirenă, prin croiul lor, inspiră feminitate și eleganță, exact așa cum rochia tip prințesă te duce cu gândul la poveste.

Fie că ai și o trenă sau nu, într-o astfel de rochie te vei simți provocatoare și elegantă, în aceeași măsură. În noaptea cea mare vei fi în centrul atenției și te vei simți o mică sirenă ce debordează de feminitate, cu un trup armonios, care este admirat și invidiat de toată lumea.

Acest model arată micile imperfecțiuni ale corpului. În cazul în care talia și soldurile tale nu sunt tocmai cu ceea ce te mândrești, rochia de mireasă tip sirenă nu este ceea ce cauți.

Rochii de mireasă tip sirenă cu decolteu adânc
Rochii de mireasă tip sirenă cu decolteu adânc
Rochii de mireasă tip sirenă-diverse abordări
Rochii de mireasă tip sirenă-diverse abordări

Rochii de mireasă ieftine

Dacă bugetul tău este redus, poți găsi rochii de mireasă ieftine. Preturile diferă de la un magazin la altul, chiar și de la un oraș la altul. Adică există orașe în care concurența între magazine este acerbă. De exemplu, rochii de mireasă în București pornesc chiar și de la sume cu un singur zero, sub 100 lei atunci când este Blackfriday sau la târguri mari de profil.

Rochia de mireasă nu trebuie să se înscrie într-un anumit tipar, ci mai degrabă să reflecte dorinţele şi preferinţele miresei.

Se caută calitatea, se merge pe clasic și se alege emoțional, sufletul plin speranțe că vei fi cea mai frumoasă va alege corect.

Rochii de mireasa 2020

Tendințele pentru rochii de mireasă 2020 nu diferă foarte mult de cele din 2019. Ultimele tendinţe în materie de rochii de mireasă pentru anul 2020 au fost deja prezentate pe cat-walk-urile marilor case de modă din marile capitale ale lumii.

Vedete au fost rochiile de mireasă lucrate manual, cu detalii inovatoare, din matase, dantelă sau împodobite cu perle.

Noile tendințe de rochii de mireasa 2020 fac referire la penele de struţ, paietele, materialele strălucitoare cu efect metalizat, dantela, broşe şi curele.

rBVaR1uq 2SAXVcDAA9JZ205g2k090
Rochie de mireasă tip sirenă-efect metalizat

Lasă un comentariu