Alege costumul de nunta și accesoriile perfecte

Alegerea costumului de mire este la fel de importantă ca alegerea rochiei de mireasă. Asigurați-vă că alegeți costumul din timp, dar numai după ce s-a cumpărat rochia miresei. Dacă știți cum va arăta rochia de mireasă, va fi mult mai ușoară alegerea costumului de mire, pentru a fi în armonie cu ea.

         Costumul de nuntă.

         În primul rând, înainte de a cumpăra un costum pentru mire, trebuie să știm exact mărimea pe care acesta o poartă la costum și totodată trebuie să ne hotărâm în privința materialului din care va fi confecționat: în timpul iernii, lâna fină este alegerea perfectă, iar în timpul verii putem opta pentru un costum de mătase. Culoarea cea mai des întâlnită pentru costumul de mire este clasicul negru, însă puteți opta și spre un gri deschis sau un bej, dacă nunta voastră are loc pe timpul verii. În cazul în care veți organiza o nuntă cu o anumită tematică, trebuie să aveți în vedere ca rochia de mireasă și costumul de mire să fie alese în funcție de tematica nunții.

         Smoching-ul – Tuxedo

         Reprezintă costumul versatil, clasic. Aceste smoching-uri erau purtate de boierii din Anglia, atunci când mergeau la cluburile pentru bărbați, pentru a discuta teme politice sau doar pentru a savura un pahar de whisky.

         Smoching-ul este deschis la piept, poate fi întâlnit fie cu un guler rever, fie în varianta englezească.

         Costumația perfectă este formată dintr-o cămașă simplă, un papion elegant, împreună cu acest smoching fabulos, însoțit de nelipsita batista de la buzunarul pieptului.

Costum de nunta Tuxedo gri
Costum de nunta Tuxedo gri

 

         Fracul.

         Costumul care are guler englez și la spate atârnă falduri lungi, înguste, cozi ascuțite mici în față. Acest model este ideal pentru o imagine blândă și romantică a mirelui. Singura problemă – pentru a purta un frac la nuntă, trebuie să aveți un corp subțire.

         Adaugă – papion și cămașă de culoare deschisă.

 

         Costumul tematic.

         La o nuntă tematică, de exemplu într-un stil marin, disco și așa mai departe, ținuta miresei cât și a mirelui trebuie să fie destul de speciale, pentru a corespunde dispoziției sau pentru a pune mai mult accent temei de nuntă alese. Cel mai des, oamenii creativi completează ținutele lor cu elemente tematice elaborate de ei înșiși, de sine stătător, sau își comandă costume la profesioniști. Aceste costume ar trebui să fie luminoase, memorabile și speciale. Nici un fel de negru, nici un fel de vestă clasică.

 

         Culoarea modernă.

         Cine a spus că jachetă și pantalonii colorați pot fi văzute numai la petreceri tematice? În ziua de azi, moda de nuntă recomandă costume stilate. Mirele va arăta original în costum mai obraznic, în cazul în care nu contrazice imaginea iubitei sale. Și poate fi de culoare vișiniu, turcoaz sau var.

         În general, costumul mirelui în culori deschise – este un moment îndrăzneț. Designerii, tot mai mult optează la o trecere de la respectarea canoanelor de stil clasic, la imagini luminoase. Aceste tendințe noi pot fi urmărite în multe colecții de nuntă.

 

         Cămăși pentru bărbați.

         Există o tradiție, înainte de nuntă mireasa alege mirelui cămașa de nuntă. Dacă vă decideți să urmați această regulă, atunci citiți sfaturile noastre. Poate că acest lucru va ajuta mireasa în alegerea corectă.

         În timpul verii, atunci când pur și simplu mirelui îi este cald în sacou, accentul principal va fi pe cămașă, care trebuie aleasă corect.

Cămașa albă tradițională poate fi înlocuită cu una mai deosebită și adăugăm accesorii colorate.

Dacă aveți o nuntă tematică, ar trebui să alegeți, cu siguranță, o cămașă mai deosebită, cu diferite combinații de inserții, broderii, ornamente și încuietori.

         Culoarea.

         Este important să alegi culoarea cămășii corect. Aici există câteva reguli, mai ales dacă preferați și cravată la gât.

         De exemplu, dacă culorile reci sunt preferatele dumneavoastră,cum ar fi albastru sau rozul corai, atunci trebuie să fiți atenți ca pantalonii și cravata să fie perfect asortate. Pentru asta, se poate folosi aceeași culoare în mai multe nuanțe.

         O altă opțiune adorată de majoritatea bărbaților este combinația de două țesături diferite, abia sesizabile ca model. Dacă purtați o cravată de o singură culoare, atunci asigurați-vă că costumul dumneavoastră va avea o culoare diferită.

         Cea mai bună regulă de arăta bine este  cea de a crea un contrast între culori: costum și cămașă, cămașă și cravată. Există două modalități de a realiza acest contrast – combinația de deschis și închis; deschis și luminos. Și încă ceva –  potriviți la costumul de culoare medie, cămașă de culoare deschisă și cravată închisă; la costum deschis – cămașa de culoare medie și cravată de culoare închisă.

 

         Butonierele.

         Astăzi, butonierele nu mai sunt la fel de populare ca în secolul al 17-lea, când au fost în vogă datorită cămășii cu manșete franceze. Când nasturii au venit să le înlocuiască, acest accesoriu elegant a rămas ca un semn al succesului unui bărbat cu un gust excelent. Pentru fabricarea acestei bijuterii elegante se  folosește argint, aur, cristale Swarovski și pietre prețioase.

         La selectarea corectă a acestora este nevoie să se ia în considerare toate detaliile: culoarea părului, costumul, culoarea cămășii, culoarea centurii și altele. Deși butonierele sunt mici, ele sunt foarte importante în crearea imaginii. La fel, butonierele trebuie să se combine cu ceasul de la mână.

Materialul butonierelor și stilul acestora ar trebui să fie în strânsă legătură cu stilul curelei purtate, mai exact cu stilul cataramei.

        

         Cravata.

         Chiar și un astfel de accesoriu tradițional la bărbați, ca și cravata, poate fi un punct central al imaginii de mire. Alege o cravată luminoasă, realizată din materiale neobișnuite – cu cât mai mult va contrasta acest lucru cu restul detaliilor, cu atât mai bine.

 

         Cravata clasică.

         Cravata, pe care o vedem la lucrătorii de birou și oamenii de afaceri care preferă haine în stil business. Aceasta poate fi mare sau puțin mai restrânsă. O astfel de cravată este o opțiune excelentă pentru cei care au optat pentru un costum clasic sau triplu. Dacă doriți să alegeți acest stil de cravată,ați putea să-l împrospătați printr-un joc de culori.

 

         Cravata tip papion.

         Acea panglică legată, ce formează două bucle perfect simetrice, reprezintă cravata tip papion. Ea poate fi purtată alături de un costum clasic, fiind un accesoriu obligatoriu dacă optați pentru purtarea smoching-ului sau frac-ului.

 

         Pantofii.

         Din punct de vedere stilistic, pantofii sunt foarte importanți. Aceștia denotă starea de spirit a bărbatului, arată eleganța și bunul gust al acestuia.

         În primul rând, este de remarcat faptul că pantofii clasici pentru mire sunt de culoare neagră sau albă – acestea sunt adecvate în ocazii oficiale, precum și varianta de lac. Pentru o ținută tematică, potriviți pantofii cu gust. Nu optați pentru un stil de pantofi care se poartă de zi cu zi. Tălpi subțiri, tocuri joase – toate aceste nuanțe sunt în stil clasic și desigur, modelul clasic va fi realizat în întregime din piele.

Iata cateva modele la moda:

costum de nunta bleumarin
costum de nunta bleumarin
costum de nunta cu vesta
costum de nunta cu vesta
costum de nunta gri inchis
costum de nunta gri inchis
costum de nunta gri
costum de nunta gri
costum de nunta negru
costum de nunta negru
costum de nunta pantaloni negri sacou alb
costum de nunta pantaloni negri sacou alb
costum de nunta retro
costum de nunta retro
costum de nunta
costum de nunta

Lasă un comentariu