14 greșeli când alegeți o rochie de mireasă

Împreună cu mai mulți experți, am creat acest ghid de cumpărături pentru tine, pentru a te ajuta în procesul alegerii rochiei de mireasă perfecte.

Achiziția rochiei de mireasă este, cu siguranță, cea mai incitantă achiziție a vieții tale.

Fiecare mireasă dorește să meargă spre altar superbă, plină de farmec și relaxare. Dar până la achiziționarea acestei rochii care te va face să te simți în al nouălea cer, va trebui să treci prin anumite procese, care, adesea, pot fi stresante.

Așadar, vă vom prezenta 14 de greșeli făcute la alegerea unei rochii de mireasă:

1. Lipsa de încredere față de experți

Orice mireasă trebuie să fie foarte open-mind, să fie deschisă către orice posibilitate atunci când vine vorba de alegerea rochiei de mireasă. Este foarte posibil ca rochiile care sunt pe placul tău să nu ți se potrivească așa cum ai fi crezut. Amintește-ți că pentru aceste situații există experți, consultanți care au foarte multă experiență și vor fi mereu acolo pentru a te ajuta!

”Înainte de a mă gândi la cum arată mireasa, mă gândesc la evenimentul în sine. Câți oameni vor fi acolo și ce fel de oameni vor fi prezenți? Unde va fi? Ce fel de nuntă este? Mă uit la forma corpului miresei și la personalitatea ei, și în funcție de aceste criterii, aleg rochia de mireasă perfectă.” Stefan N.

2. Achiziția unei rochii de mireasă online

Chiar dacă ai decis să îți cumperi rochia de mireasă online, asigură-te că înainte de a face asta, vei merge într-un magazin fizic pentru a putea proba mai multe rochii, pentru a încerca mai multe stiluri. Online nu vei putea proba o rochie de mireasă, plus de asta o să ai nevoie de părerea unui expert pentru a fii sigură că iei decizia corectă.

Rochie de mireasa 2019 Meggi by Milla Nova imaginea 1
Rochie de mireasa 2019 Meggi by Milla Nova imaginea 1

3. Sacrificarea stilului personal

Indiferent de stilul tău vestimentar, încearcă să fii cât mai naturală. Dacă aveți un stil mai ”ciudat”, mergeți pe acest stil. Dacă vă place clasicul, continuați cu asta. Nu alegeți o rochie de mireasă care să nu vă reprezinte în totalitate.

4. Ignorarea bugetului stabilit

Rochia de mireasă trebuie să fie rochia visurilor tale, dar totodată aceasta trebuie să se încadreze în bugetul tău. Amintește-ți că bugetul este împărțit în așa fel încât îți vei putea permite și luna de miere! Încearcă să eviți pe cât de mult posibil contactul cu rochiile de mireasă care nu se încadrează în bugetul tău, nu merge pe premiza ”doar o probez, să văd cum îmi vine”. Dacă nu ți-o poți permite, vei avea de suferit.

5. Decizii pripite

Chiar dacă crezi că ai găsit „rochia de mireasă perfectă” în câteva secunde de la sosirea în primul magazin, probează mai multe rochii pentru a te asigura că nu vei avea nimic de regretat.

6. Cumpărarea rochiei de mireasă prea târziu

Începe să îți cauți rochia dorită cu cel puțin 6 luni înainte de nunta ta, pentru a putea avea timp destul și pentru a nu fi stresată și presată de timp în alegerea rochiei perfecte.

7. Achiziția unei rochii care nu ți se potrivește

Nu riscați să vă achiziționați o rochie cu câteva mărimi mai mică în ideea că veți pierde în greutate înainte de ziua cea mare. Ideal este să cumpărați o rochie care să aibă mărimea potrivită, iar în cazul în care reușiți să atingeți greutatea dorită, o puteți modifica ușor.

8. Nu te ascunde în zona de confort

Fii pregătită să iei în considerare și modelele de rochii pe care nu îți imaginezi că le-ai putea purta. Vei fi surprinsă de unele rochii care deși nu erau pe lista ta de dorințe, te avantajează și îți pun în evidență cele mai bune atu-uri.

9. Dacă nu îți place stilul clasic, nu îl aborda de dragul tradiției

Unul dintre cele mai importante aspecte în alegerea rochiei de mireasă, este să o alegi pe cea potrivită stilului și aspectului tău. Fie că ne place sau nu, în ceea ce privește nunțile, lucrurile s-au schimbat destul de mult în ultimii zece ani, așa că dacă nu ții foarte mult la tradiții și îți dorești o nuntă sau o rochie mai non-conformistă, nu îi lăsa pe cei din jurul tău să decidă pentru tine. Poți alege din sute de modele, fie îndrăznețe, fie în culori aprinse sau calde, important e să te simți perfect în cea mai importantă zi a vieții tale.

10. Nu ezita să iei în considerare rochiile second-hand

În cazul în care rochia visurilor tale nu se încadrează în bugetul stabilit, nu ezita să iei în considerate rochiile second-hand. Vei fi surprinsă de câte rochii superbe vei găsi, unele purtate, unele nu și de cele mai multe ori, acestea sunt în perfectă stare. Nu întotdeauna rochiile scumpe de designer reprezintă cea mai bună alegere, există și posibilitatea să îți găsești rochia visurilor la mai mult de jumătate de preț.

11.Nu îți cumpăra accesoriile înaintea rochiei

Nu este indicat să achiziționezi accesoriile înaintea rochiei deoarece riști să ai un aspect prea încărcat. Dacă rochia nu este una simplă, ci dimpotrivă, este în stilul ,, prințesă,, , cu aplicații de pietre sau paiete, prea multe accesorii vor da senzația de Kitsch, sau riști să nu se potrivească deloc cu stilul sau aspectul rochiei.

12. Verifică rochia în lumina zilei

În momentul în care probezi rochia doar în magazin, luminile și oglinzile pot influența enorm felul în care arată rochia. Astfel, dacă ai posibilitatea, încearcă să te privești în lumina zilei.

13. Ia în calcul toate detaliile.

Este foarte important să iei în considerare toate detaliile rochiei, de la aplicații, nasturi și fermoare, până la lungimea exactă a acesteia, deoarece este important să puteți achiziționa pantofii cu tocul potrivit.

14. Nu uita să te distrezi

Trebuie să recunoaștem că shopping-ul este una dintre activitățile noastre preferate, așa că nu uita să te distrezi. Nu privi căutarea rochiei de mireasă ca pe un motiv de stres, ci fă din asta un prilej de distracție. Încearcă o mulțime de stiluri diferite, pentru că este fabulos să profiți din plin de încercarea unor multitudini de rochii!

Iată care sunt tendințele pentru rochiile de mireasa:

 

Lasă un comentariu